fredag 6 januari 2012

Eldat kartonger och myst med Kala.


Då har jag klarat av första jobbveckan igen då. Det har gått bra men jag har varit rätt trött. Och funderat på vad jag ska bli när jag blir stor. Många som funderar på sånt på vårat jobb nu, både sådana som får gå hem och sådana som blir kvar. Det blir ju som en spark i rumpan, en tankeställare...vill jag ge 21 år till av mitt liv till ett fabriksjobb? Svaret i mitt hjärta är i alla fall nej....och nu börjar hjärnan fundera ut en plan, formulera en önskan :)

Igår så såg jag på film och P snarkade i soffan, sen snarkade jag i sängen och han såg på JVM- finalen. Grattis småkronorna till guldet!
Idag var P seg men lastade på fyrhjulingen på vagnen och åkte till en kompis som skulle hjälpa honom att serva den. Jag och barnen bar ut en massa kartonger och eldade upp dom i våran för ändamålet avsedda tunna. Barnen lekte och jag och Hanna kollade om vi fått någon reklam än men det hade vi inte. Dom andra gick in men jag lade mig i snön en liten bit in i skogen. Bara andades och njöt av stillheten och den blå himlen. Tyvärr var det lite för kallt så jag kunde inte ligga någon lång stund. Tittade till tunnan som fått på sig locket igen så elden skulle kvävas och tittade på Hicke och Katla som lekte runt Lillstugan.


Hicke undrar vad vi håller på med.....

.....denna vackra dag.

Jo, vi eldar kartonger i tunnan.

När jag kom in igen så jamade Kala från övervåningen, trodde hon var instängd för hon gav sig aldrig. Men hon låg i soffan uppe och var på myshumör så jag klappade henne en stund medan jag långsamt gled mer och mer ner i soffan. Slutade med att vi sov en stund. Mysigt! Påminde om mina gamla katter Mysman och Maja. Vi brukade sova ihop. Och även om både Hicke och Katla sover hos mig i sängen ibland så är Kala svårflirtad. Det gör ju det hela extra värdefullt. Hoppas att hon blir mera kelen nu när hon är kastrerad.
Nu ska jag ta tag i julen....och packa ner den i kartongen igen. Granen har börjat barra för mycket och jag känner att jag vill få bort det röda. Men ljusstakarna och stjärnorna i fönstren får vara kvar till Knut, det blir så mörkt utan dom.
( Undrar när min "förkylning" ska ge sig? Har fortfarande besvär från bihålorna och hostar...hållit på länge nu. )

6 kommentarer:

Susanne sa...

jag har plockat bort allt utom granen. Den är så fin funderar om man kan ha den kvar till midsommar. Kram S

Annica sa...

Klart du kan, häng på den ett par blomkransar och använd den som midsommarstång!

linnea-maria sa...

Åh vad snäll du var som mysade med missen. Du behövde nog ta igen dig också. Kram

Vida sa...

Ska bli spännande att se vad du blir när du blir stor.. jag vet ännu inte vad jag ska bli, bara var jag vill vara just nu!

Kramar

Tomas Varg sa...

Jösses vad fint kortet på katten blev. Grymt fint kort på solen också :)

Trollmor sa...

Det låter som en fin dag, vintervackert och mys med kissen.
Hoppas att din önskan vad gäller jobb ska få bli verklighet.
Kram Trollmor