fredag 10 augusti 2012

Kvällspromenad med sol!Idag har vädret varit omväxlande... jättevarmt när solen varit framme, regn och mörka moln om vartannat. Jag började min dag med en schysst sovmorgon, klev upp och ut med hunden på en gång. Gick i skogen och njöt, fick lite regn på oss och pratade med grannarna på hemvägen.


 Den här filuren kom travande på skogsvägen, hade nästan som en snabel fram och en tagg där bak. Tror det är larven till en Större snabelsvärmare, en mycket vacker fjäril. 

Sen åt jag och barnen lunch, A hade inte heller ätit någon frukost. Jag gled mest omkring inne...plockade lite här och där. Sen började jag sortera ut kläder ur Js gaderob, det blev en del som han växt ur. Tar As i  morgon om jag har lust :) Tänkte nog åka på loppis i Vintjärn då. Ja ja...P kom hem och vi åt tacos på kvällen, han satte sig och såg på handboll och sen på hockey. Men solen lockade ut mig och Hanna. Frågade barnen om dom ville vara med..kanske cykla? Men nej. Så vi traskade iväg själva på en promenad som tog ungefär en timme. Så skönt! Äntligen en kvällspromenad med sol. Hanna gick lös hela vägen och jag försjönk i egna tankar.


 Vad är det för vit ballong i skyn? Jo, det hänger sådana i ledningarna över sjön så inte flygplanen ska åka in i dom. I går såg vi en "flygbåt"...jag vet inte vad jag ska kalla det för...ser ut som en båt nästan, men den flyger :)

Renfana...vet inte om jag gillar dom eller inte. Dom påminner om mamma...om trädgården hos min morfar. Och min systers svärmor gör fina kransar av dom. Men ändå...ogräs... Fast nu drog jag upp två stycken mindre exemplar och satte dom i min vildare del. Gillar " fulplanteringar", bara luckra upp gräset lite så jorden kommer fram någorlunda, släng ner växten, på med jord från komposten, vattna. Tar det sig så..bra. Annars var det inte så noga :)

1 kommentar:

Tomas Varg sa...

Bilden under fårskocken är ju helt - magisk!!! Jösses vilken fin bild!!! (Det var ju alla iofs)