torsdag 9 augusti 2012

Rutten regnsommar...Trots att jag snart har haft 6 veckors semester så undrar jag vart sommaren tog vägen? Tror vi har haft max 5 riktiga soldagar...:( Varit till badstranden har vi och barnen har badat men vi har bara legat där med " full packning" en dag. Jag blir faktiskt lite ledsen när jag tänker på det....även om vi gör det bästa av sommaren ändå, det finns ju annat att njuta av. Men lite surt är det allt. Och då menar jag inte bara i gräsmattan :) Som sagt.. snart kan vi odla hjortron i stället! 
Jag har fortsatt att röja i vindsförrådet, mycket grejor har vi, men nu börjar det se bra ut. Lite saker kvar som jag måste ha hjälp med. Tycker ni att det går långsamt? Ja..men jag gör ju annat också, sitter i skrubben  gör jag när jag har lust :) Det är ingen panik att bli klar.


Det här är ingen roligt syn...rosenknopparna orkar inte slå ut när dom blir blöta hela tiden. Dom yttersta blir bruna och klibbar ihop. Man kan pilla bort dom yttersta och rosen slår ut...men det är inte lönt nu. Det kommer ju mera regn innan dom hinner.... Nu ruttnar knopparna där dom sitter :( Men kolla längre ner vad jag gjorde med mina...


Men mina fina gula tigerliljor överlevde vintern och har precis börjat blomma.


Och rudbeckian har nyss slagit ut, den blir fylligare senare.


Jag plockade en del knoppar från rosen och pillade bort mycket av det bruna, så nu ligger bladen inne på en bricka och doftar ljuvligt!


Hanna, hon har verkligen tagit kattkorgen till sig :)

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Men vad fotar du med egentligen? Dina foton är ju kvivskarpa och jättefina. Kan man göra te av rosbladen sen när dom torkat?

Tomas Varg sa...

Ps: Jag är grym på att slänga saker, ska jag komma ut och hjälpa till!? Ps: Älskar Hanna