söndag 29 november 2015

Kaninungar? Nej tack!


I fredags när jag åkte hem från L så tänkte jag intensivt under en del av vägen på en annan vän. Hörde av mig henne till igår och det slutade med att jag åkte till henne och pratade med andar. :) Så kan det gå. Roligt att få prova på lite.
I en affär i stan så såg jag en sån fin lampa som lockade in mig...tyvärr så var den rätt dyr trots att det var en antik/loppis/retro-affär. Så den fick hänga kvar men har inte lämnat mina tankar... Istället fick rådjurshornet på bilden följa med hem. Jag tänker ta bort den fula plattan och förmodligen måla skallen vit, den är lite gulnad nu. Kanske får den lite blingbling också, vi får se :) Den ska representera Guden på mitt altare sen. :) Jag har bytt färg/ högtid på altaret idag, från Samhain/halloweens svart/orangea till Yules vitt/grått/silver.

I övriga huset har jag bara satt upp julgardiner i köket och ställt fram ljusstakarna och hängt upp stjärnorna. Byt ut nån enstaka ljuslykta. Resten av julgrejorna får komma fram senare.
I morse när jag kom ut så satt det två nöjda kaniner i utehagen!!! Nej!!! Här har jag delat på dom i tid, har en tid för kastrering i veckan och så har dom fått upp dörren till den vita buren, den som står i hagen. HUR kunde det ske? Hade Pysen, honan, varit utanför så kan jag förstå det för hon är lite mera rivig. Men nu var det hon som satt inne i den buren och hon borde inte ha kunnat ta sig ut innifrån. Fan fan fan.... 
Har vi tur så har dom inte ens parat sig för han har inte visat något intresse alls. Ibland när jag har bytt burar på dom så har dom fått träffats under mitt vakande öga. Just för att se om dom verkar ha blivit könsmogna, men han har inte varit intresserad alls och hon lite grann. Så snälla..låt oss inte få kaninungar mitt i vintern. Kan man ens ta bort kaninungar som föds runt jul? Tänk om det är Kaninjesus? ;) Skämt å sido...hoppas verkligen inte att det blir några ungar. Dessutom passade jag på att tappa Elvis, han sprattlade så hemskt att jag förlorade greppet. Till saken hör att jag gjorde illa handen häromdagen och nu högg det till och vips så var han på marken. Han sprang ju visserligen bara efter gallret på utehagen men att fånga honom själv gick inte så barnen fick komma ut och vi omringade honom. Typiskt vissa farsor att dra när det börjar hetta till ;) Oj, nu kom det ett dumt skämt igen...;) 

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Åh neeeeeeej! Kaninuslingar :)

Laila sa...

Hoppas du slipper det! Jag skulle inte kunna ta livet av dem. Det enda jag klarar att ta av daga är mördarsniglar...
Allt gott!/Laila