onsdag 24 maj 2017

Roadtrip Skåne: Göteborgs botaniska trädgård och slutet på resan.Tisdag morgon...vi segade, funderade och diskuterade hur vi skulle göra med Göteborg och Botaniska trädgården. Men till slut så lämnade vi Ullared och åkte till Göteborg, parkerade på Södra Lisebergparkeringen och fixade biljetter till spårvagnen. I är en klippa, körde helt cool in i stan och visste precis vart vi skulle med vagnen. Vi vågade inte chansa att ta bilen dit eftersom vi inte hade riktig koll på parkeringsläget där. Roligt att få åka spårvagn också, det är många år sedan för mig. 

Gick sista biten till Botaniska och sen bara glodde jag på allt...så mycket jag kunde ta in. :) Finns så många avdelningar, fina planteringar, vackra blommor och sprudlande vatten.  Även här blommande rhododendronen för fullt. Men vi var lite för tidiga för det vi egentligen ville se...näsduksträden. Det har väl varit lite för kallt. Men dom var på gång, så ni som bor eller är  i närheten, passa på att se dom om någon dag. 
Perennplanteringarna.Klippträdgården med vattenfallet.Mossans vackra delikata juveler.Näsduksträdet. Den bruna "pricken" är den egentliga blomman och bladen runt om blir vita,som om någon hängt näsdukar på tork. 
Vackert överallt...men mitt hjärta klappar allt lite extra för sk woodland-planteringar, lämpligaste översättningen blir väl skogslund på svenska.Vackrast är kanske den naturliga skogen...här bokskog.

I tog oss ut ur Göteborg igen och vidare mot Alingsås där vi åt och shoppade. Fin stad och tydligen den mest konditori/cafe tätaste i Sverige. Trots det så fick jag inget fika...
Vi åkte nån mil till och kom hem till Is vän M där vi skulle övernatta, hon var inte hemma än men vi gjorde oss hemmastadda så länge. Sen satt vi tre och pratade länge och väl innan det helt enkelt var tvunget med läggdags. Tack M för sovplats och gästfrihet!
I morse kikade jag och I på trädgården, M var redan på jobbet, och sen började resan hemåt. Vi körde på rätt bra, korta bensträckare och ett matstopp utanför Örebro. Jag lämnade av I och sen var jag också strax hemma.
Glodde lite i min egen trädgård när jag och P burit in alla grejer...sugen på att sätta igång ute nu :)Den sista magnolian fanns i Ms trädgård.Gött med buffé.


Så... det har varit en fantastisk roadtrip med väldigt få och relativt små missar, det mesta har rullat på smidigt. Vi har sett underbara ställen, haft toppenväder, prickat av massor av saker på min "vill se lista" och framför allt så har vi haft roligt.

 Tusen tusen tack till min vän I som ville vara med, som har kört på dom läskigaste vägarna, som fixar och grejar och vet hur det funkar, som har låtit mina intressen styra det mesta av den här resan och som hade aloe vera till min solsveda. Tack! Du är guld värd.
2 kommentarer:

Ingela sa...

Tack! Jag är jätte glad att jag fick följa med på denna resa. Det har varit en mycket härlig resa. Sett mycket fint o även sånt som är mindre fint.
Med en jätte fin vän <3

Tomas Varg sa...

Vilken fantastisk resa och va långt ni kört. Vilka foton 😍😍😍😍