söndag 21 maj 2017

Roadtrip Skåne: Stränder och stenar.


Sista kvällen på Kastanjegården, nu väntar nya äventyr.

Vi gjorde oss klara för avfärd men åkte inte så långt... bara en liten bit till Knäbäckshusen. Det är ca 17 hus som har flyttats när Ravlunda skjutfält skulle utökas. Husen är väldigt fina och det är förmodligen ännu mera gulligt när folk har börjat göra i ordning sina täppor för säsongen. Nedanför husen ligger en fantastiskt fin strand med både sand och fina stenar att klämma och känna på. Vi letade stenar en lång stund och njöt av solen, inte så hårda vindar idag. Ett snabbt stopp i Simirishamn där vi åt god mat och gick en liten sväng.


Efter maten i Simirishamn så åkte vi vidare neråt landet och till nästa fina strand, Sandhammaren. Väldigt finkornig vit sand och strand så lång ögat nådde. Vi var inte där så länge för vi var eg på väg till Ale stenar i Kåseberga. Och vandringen upp blev blåsig för här friskade vinden i rejält. Men vilka vyer, vackert! Själva stenarna avnjuts nog bäst en dag när man får vara mera ensam. Vi gick via hamnen tillbaka och köpte glass. Sen planerade vi nästa steg på vår resa...Fantastisk sand och strand på Sandhammaren.Ale stenar.Det är långt ner...svårt att få till på bild.Österlen- där himmel och hav möts.
Vi bokade boende på Comfort Hotell Noveau i Helsingborg. Ca en och en halv till två timmars resa...som tog längre tid för det var stopp på E6:an. Men vi behövde inte köa så länge, kunde ha varit värre. Framme i Helsingborg så hittade vi hotellet på en gång och parkerade bilen, bar upp grejorna till rummet, gick en kort promenad och nu är vi på rummet. Jag är lite tråkig som bloggar men hur ska jag komma ihåg allt när jag kommer hem? :)


1 kommentar:

Varg sa...

Gillar Ale stenar :)