söndag 27 augusti 2017

Äh, jag hittar ingen lämplig rubrik.Hallå där!

Livet tuffar på som vanligt med sina upp och nedgångar. Jag ser ibland på olika sociala medier att folk tycker att tex facebook och bloggar visar en skev bild av verkligheten. Ja..men det är väl ganska självklart tycker jag, man hänger ju inte ut närstående, arbetskamrater osv genom att berätta alla detaljer. Jag var nog mera öppen på bloggen förut, men det är klart att det händer saker här som jag inte skriver om. Ibland undrar jag ens varför jag skriver...men jag tycker det är roligt :) Och det är skitbra att kunna gå tillbaka och kolla datum, väder, vem som var med osv. 
Ny frisyr :) Klematisen hade en sån perfekt båge att stoppa huvudet i, jag var tvungen att testa.


Min sambo P har dragit igång en "städa, slänga, sortera"-sväng igen. Drygt när jag inte alls är på sånt humör. För han drar ju fram mina saker också som jag måste gå igenom. Men det är skönt, helst att skicka iväg saker. Vi var till PMU second hand med ett lass i fredags och sen besökte vi en annan hjälporganisation där vi köpte en grej till Lillstugan, bild på det kommer en annan gång. Jag hittade även 5st små koppar och tyvärr bara 4st fat till en servis som jag typ samlar på. Det var mamma som började med två större uppläggningsfat/karotter och sen köpte jag nån sak till henne när jag hittade delar. Och när hon gick bort så tog jag över letandet. Det är roligt för det finns inte så mycket. Det är långt mellan gångerna det dyker upp något och jag uppskattar det mera då :)Någon som vet vad den heter? Står Lidköping på baksidan men inget namn. Det finns en liknande som heter Diana men på den är det ingen häst.


På fredagskvällen var jag och P iväg på en liten skogstur, letade stenar till ett projekt med det blev inte helt bra. Så igår åkte jag, J och Hanna ut en sväng. Först stannade vi till vid Ågs bruk. Sen stannade vi vid Petters Udd, gick omkring en stund men sen hamnade vi på varsin sten på varsin sida om udden. Båda satt och funderade ett tag, skönt. Och som en vän skrev: klart underskattat, om att bara vara en stund. Petters Udd

Idag däremot, ingen lugn sjö eller stilla vindsus utan eländig "shoppingmusik", värst på Lager 157 och fullt av andra människor. Jag och barnen var till Hemlingby och Valbo köpcentrum. Dags att fylla på klädförråden. Och vi är nöjda. Fast jag missade att det var halva reapriset på Cassels...då hade jag kunnat köpa nån grej till :) 
Haft huvudvärk större delen av dagen och känner mig rätt mosig nu. Ska gå ut och ge kaninerna kvällsmat, kissa hunden, plocka fram kläder  och lägga mig i tid. Det behöver jag känner jag.2 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Bara vara är verkligen inte att förakta. Jag försöker så ofta som möjligt leva efter den devisen. ibland funkar det inte.
Du gör dig bra med den nya frisyren och i min favoritfärg blå. :)
Sätta rubrik på ett blogginlägg är antingen lätt eller hopplöst. Har jag inte haft den rubriken förr? Kan jag inte komma på något bättre? Bäst är det när det kommer naturligt. Som ett magiskt vårregn.
Än så länge har jag inte fått något grepp om var dina hemtrakter är. Gissar på långt upp i landet. Det är kul ibland att inte veta.
Visst är det knepigt att veta var gränsen ska gå. Jag har en egen kategori som heter "Lite galet". Där hamnar tokigheterna. Mitt mål har varit att vara en "snällblogg". Men den som läser mellan raderna kan skönja min ironi stundtals.
Jag önskar en bra början på hösten 2017. Om fem minuter är det bara tre timmar kvar av sommaren.

Bosse Lidén sa...

Hej Annika! Glömde skriva lite angående koppen. Från Lidköping-kopparna minns jag bara att de hade nummer och att stämplarna såg olika ut. Genom att tyda dem kunde jag härleda under vilka år de tillverkades. Jag känner igen din kopp. Vi hade en sådan. För tio år sedan drev jag och min fru Nordens största privata kaffekoppsmuseum. Där visade vi upp 3 333 olika kaffekoppar och många andra samlingar. Eftersom jag älskar att förena arbete med skoj hade alla samlingar samma siffra. 777 äggkoppar o.s.v. Entré var 33 kr. 11 kr för barn.
Trevlig helg