onsdag 9 augusti 2017

Juveler...på olika sätt.


Jag är trött och lite irriterad. Förmodligen sömnbrist. Varför ska människan jobba och slita som idioter för att "ha det bra"? Har vi det bra när vi jobbar så mycket som vi gör? Nä... jobba några år av livet och sen får någon annan ta över. Vi är ju så många...vi skulle kunna hjälpas åt och alla får ett bra liv. 

Nåja...vi är här nu. Och här och nu är jag trött efter mina första tre arbetsdagar. I måndags lade jag mig och sov i över en timme när jag kom hem.
Sen gick jag ut i trädgården och andades lite. :)

Som beströdd med juveler.Alltså...jag har "svarta" vallmo...men i år råder det anarki. En hel hög med olika färger, med och utan extra rysch rysch. Men det känns ok, dom är vackra. Min flammentanz frös eller torkade helt i år. Men ändå så kämpar sig några knoppar fram.Och på spaljén klänger det rosenbönor.


I går däremot så sken solen så fint när jag kom hem. Så jag tog hunden med mig på en biltur och sen gick vi en sväng. Men eftersom jag är stentokig så spanade jag för fullt på nyframsprängda stenar. Och hittade en del fint. Bla två stora stenar med något fint lila på...gick ju inte att bära hem dom. Tunga och bara lite lite lila på dom. Dom som vet säger att det är fluorit. Sen så hittade jag en liten rosa sten som jag misstänkte var rosenkvarts. Letade mera och hittade en lite större sten med rosa kvarts på. Bubbade och bar den till bilen. Tog med lite annat hem också i studeringssyfte. Lade ut bilderna på den rosa i en grupp som jag är med i och där trodde dom absolut att det var rosenkvarts. Så himla roligt! Att det är ett " eget fynd", dvs ingen har visat mig platsen och att rosenkvarts inte är så jättevanligt att hitta. Dom flesta rosa /röda kvartser är missfärgade av järn och ska alltså inte förväxlas med rosenkvarts. Tog med den lilla till jobbet idag och M trodde absolut att det var en rosenkvarts :) Vill åka dit igen...typ nu... :)Troligen fluorit på kalcit, väldigt inzoomat, bara en liten smal spricka eg.Den förmodade rosenkvartsen bredvid en vanlig vit kvarts.Rosenkvarts på den större stenen.Så härligt med sol i skogen.


Så det var en väldigt trevlig kväll :) 
På jobbet är det sig likt..inget att förtälja. Nu ska jag strax gå och sova och vad morgondagen bär i sitt sköte får vi se.

2 kommentarer:

Fru Martinsson sa...

Håller med dig! I för sig trivs jag med mitt arbete och mitt lilla företag men tänk ändå vad mycket tid man lägger på att gå till jobbet. Det bästa vore att försörja sig på sin passion då blir inte jobbet ett jobb.... :)

Tomas Varg sa...

"Varför ska människan jobba och slita som idioter för att "ha det bra"? Har vi det bra när vi jobbar så mycket som vi gör?"

Håller med. Är så less på att jobba nu. Men man måste tydligen :(
Fina foton. KRAM