söndag 17 maj 2009

Helgen.

En vitsippsbacke i Säfsen.

Vilken helg det har varit!
Fredagkväll efter Hab-besöket minns jag inte så mycket av. All omedveten stress bara rann av.
På lördagen kom Peders kompis C hit och hjälpte till med veden och trädfällning.
Skjutsade A till en kompis på kalas och sen hämtade jag och en kalasfixad Johannes honom till nästa kalas hos kompisen H. Dit dom båda var bjudna. Jag hittade inte dit så mamma var med och visade vägen. Lämnade dom, J var liite tveksam, och jag och mamma tog en promenad med Hanna. Vi gick en väg/stig som går efter ån även om man inte ser den hela tiden. Det var såååå mysigt! Solen som silades genom trädens kronor, doften av nyvaken skog, bruset från ån och en lycklig hund som skuttade runt benen på oss. Där vi parkerade bilen brukar folk lämna av sitt trädgårdsavfall och jag tyckte att jag kände igen en växt som stod där. Fram och luktade på bladen..jo visst var det libsticka. När jag hämtade barnen hade jag en spade med mig och grävde upp det ena exemplaret. Sånt gillar jag!
Idag efter frukost tog jag och barnen med deras cyklar och åkte upp till "stora skolan". Johannes cyklade efter vägen för första gången igår och nu fick han öva mera. Han är så go! Lungt och försiktigt....inget hallihallå här inte. Mamma kom och höll oss sällskap och barnen cyklade med henne hem medans jag handlade. Väl hemma igen så fixade jag med mat, tvättade, dammsög, vattnade blommor, rensade en rabatt och klippte gräset för första gången i år. Och P han hålls på vedbacken eller i skogen bakom huset och gallrar grannens träd.
Han pratade med min mamma på msn och hon sa att H som hade kalaset...hans pappa hade skjutit en björn på åkern utanför deras hus senare på kvällen! Det hade varit tre björnar där...hu! När jag hämtade barnen så visade pappan en hämtande mamma vart dom hade sett björn förut. Jag hoppas att det var "våran" björn som blev skjuten.

Små pojkar, små leksaker...
Stora pojkar, stora leksaker....

4 kommentarer:

Susanne sa...

hm såg jag märken i vitsippsbacken efter....??? eller, nä måste ha sett fel ;)
kram Susanne

Oss.... sa...

Du har ju åxå haft fullt upp ju....Björn låter läbbigt!!
Kram kram

Tingeltangel sa...

Tack för din kommentar till mig. Det är alltid så roligt att hitta nya bloggare. Det där med björn låter lite för spännande för min smak.

linnea-maria sa...

Du är en tjej i min smak ;) Jag gillar också sådana där kompostfynd :). Ja jag tycker björnar är läskiga i "min skog" ska det finnas minst 5 stycken och jag brukar skrämma iväg dem när jag är ute och springer, brrr. Kram /linnea-maria