måndag 25 juli 2011

Kattungar!På förmiddagen idag blev J lite arg och gick upp på sitt rum för att tjura under täcket. Jag gick upp och pratade med honom och efter en stund kom Kala dit och lade sig mellan oss. Hur mysig och gosig som helst. Jag sa till J att jag trodde att kattungarna skulle komma idag eller imorgon. Hon låg på ett så roligt sätt att J smög ner efter kameran. Men hon hann såklart byta ställning.


Tjock katt...


P åkte till jobbet klockan 13.00 och vi tänkte åka till skogen och plocka kantareller med mina föräldrar. Skulle bädda sängen och hörde ett pipande.... kattungar? Eller en mus? Hittade Kala under sängen med två stycken ungar! En svart/vit och en grå/vit. Dom såg torra och fina ut. När hade hon fått dom? Innan vi vaknade? Eller i smyg under förmiddagen? Jag plockade fram hela familjen och lade dom i kartongen. Hon låg där och diade sina små, verkade nöjd. Men jag kände att det fanns flera i magen. Efter någon timme försökte hon flytta tillbaka dom under sängen men jag stoppade henne. Ännu senare så var det dags för nästa ungar att komma till världen. Jag och Johannes satt bredvid henne när hon började krysta. Efter en stund såg vi två bakben sticka ut. Var lite rädd att den skulle fastna och var beredd på att få hjälpa till för det gick lite trögt. Men hon fixade det själv jag hjälpte bara till att torka rent nosen på den. Hon höll på att slicka på allt annat än huvudet och jag ville ju se att luftvägarna blev fria. Jag fick telefon och under tiden fick hon unge nummer fyra. Nu var det två svart/ vita och två grå/vita. Kala verkade nöjd, fick lite mjölk och vilade.

Dom fyra första små rackarna.

Det gick en ganska lång stund till och jag var in och tittade till dom precis när unge nummer fem gjorde entré. En helsvart den här gången. Han var liten och ganska medtagen. Och Kala var trött, jag fick hjälpa till att torka honom och det tog längre tid för efterbörden att komma ut och för henne att bita av navelsträngen. Han hade lite svårt att komma fram till spenarna när han satt fast i den än :)
Vissa kunde ju vila strax intill.

Familjen vilade och ungarna diade bra allihopa. När jag kom in med mjukmat så störtade Kala upp så fort att en unge ramlade ur lådan...knasmaja. När hon ändå hade klivit ur lådan så passade jag på att byta det blöta och lägga i torra filtar. Man ska inte använda frottèhandukar då ungarnas små klor lätt fastnar i öglorna. Nu hoppas jag att det inte kommer flera ungar, magen känns då mjuk på henne.
Ni får se flera bilder senare, den svarta är ju inte med här. Jag trodde att hon var klar när jag tog bilderna och vill inte störa dom med att fotografera.
Hanna och Hicke inspekterar familjen. Kala var inte alltför glad åt Hannas närgångna nosande.

4 kommentarer:

The Boss sa...

Duktig familj!

Oss.... sa...

Tjing!! Tack Annica för alla fina kommentarer hos mig...ja jag vet jag är lite usel på attt läman spår hos andra....jag lovar du är en av många som inte får något från mig...bara så du vet!!

Gula svampar låter härligt....men va har sagt att vi vill bara ha en GUL katt....annars får det vara!! :-)

Fortsätt ha en bra semäster!!
Massa Kram kram från oss alla!!
Anki

Annica sa...

Tack Anki, du är inte den enda som är dålig på att lämna spår efter sig... Inte många grattis till några kattungar här inte :)

Vida sa...

Åååå.. kattungar. Så mysigt. Stort grattis!!