söndag 31 juli 2011

Semesterfundering.

Årets första solros! Man kan aldrig få nog av dom :)

Dagarna bara rullar på....en vecka kvar av min semester. Vart tog den vägen? Vi har ju som ni läst inte gjort något särskilt i år. Men det gör inget...det har varit vilsamt. Lite besviken på mig själv att jag inte tagit tag i flera projekt men jag antar att jag behövde vilan :) Vi satsar på Egypten i stället. 114 dagar kvar till avresa!

Igår kväll tog vi en sväng på fyrhjulingarna. Det blev en jättefin tur, solen sken, det doftade gott från skog och mark, jag var modig och vågade åka på lite läskiga ställen. Jag skulle ha haft kameran med mig, vi åkte runt gruvdammen i Vintjärn som avslutning och ljuset var helt galet magiskt. Såååå vackert! Fast kameran hade nog inte gjort stämningen rättvisa ändå. Vi önskade att vi hade haft tid att stanna och njuta ordentligt, kanske grillat en bit mat. Men P skulle iväg och jobba natt så vi fick styra hemåt i stället. Det är ganska avkopplande att köra... även om man har full uppmärksamhet på vägen och ev hinder om man kör i terräng så vilar ändå tankarna. Jag har inte tid att älta problem eller fundera på saker och ting. Jag bara är här och nu, njuter av naturen eftersom vi oftast åker i skogen. Ensam, fast tillsammans med min familj ändå.

Idag var vi ner och badade på förmiddagen, på eftermiddagen körde jag bensindriven trimmer för första gången. Jag har en liten batteridriven som jag brukar trimma av med runt kanterna på land och sånt. Men nu tog den inte alls...gräset var för tjockt och segt. Under tiden fixade P med gasen till Linhajen, jag får så ont i tummen när jag kör. Haft funderingar på en sk rullgas/ vridgas men jag tror inte det är så lämpligt när man åker på trixiga ställen. Vore ju synd att fara iväg åt helt fel håll och landa "bort i tok". Jag åkte en provvända i skogen här ovanför och det kändes bra men tummen är fortfarande öm efter förra åkningen och av trimningen. Så jag får se hur det känns sen. Jag och barnen tog även ett eftermiddags dopp, nu ser dom på tv men ska strax äta kvällsmat för jag vill se på tv klockan 20.00 ;)
Kattstatus: En unge har varit kladdig i rumpan så jag har kollat den ibland och nu verkar det vara ok. Kanske ( förmodligen) reagerar den på något som Kala har ätit. Hoppas det så det inte är något fel på den lilla rackaren.

2 kommentarer:

Vida sa...

Jag tycker att det låter skönt och vilsamt att faktiskt bara vara under semestern och lägga en del måsten på hyllan. Som sagt så är det säkert precis vad ni behöver. Härligt med semester i Egypten att se fram emot..

Kramen

Annica sa...

Tack Vida....ja, det har varit skönt att bara vila :)