söndag 8 januari 2012

Ljuskälla * tre


Då är helgen snart förbi och barnen ska börja i skolan igen. Igår hade vi ett litet ryck, jag plockade och grejade, P var i garaget och fixade med bromsarna på passaten. Jag bakade en chokladsockerkaka på fredagen och igår åt vi den med grädde och päronhalvor. Mumsigt! Just nu står det en tacopaj i ugnen och jag har äntligen fått tillgång till internet igen...det är väldigt ostabilt här just nu.

Barnen gjorde ljuslyktor i skolan innan lovet med orangea pärlor, på en igenmurad öppen spis med orangea stenar, med orange tapet bakom....klart att jag måste elda Saftig apelsinljus från Partylite då! ( vill fortfarande göra om i vardagsrummet )

Spöklik måne.

Jag och Hanna tog en promenad under en måne som hade befriats från molnslöjorna på bilden ovan och som spred ljus över våran kalla vandring. Ja, för det var rätt kallt i går kväll, skulle gissa på ca 10-12 grader. Vi har ingen termometer... Men det var ändå skönt att komma ut en sväng och allt var så stilla och tyst.

Men inne sprakade en brasa och det var varmt och skönt. När barnen hade lagt sig kollade jag och P på två filmer...som vi lika gärna kunde ha skippat. Mitt i den ena filmen fick jag världens huvudvärksattack. Plötsligt gjorde det väldigt ont i pannan och i nacken, som om jag hade fått en spik genom skallen. Någon som äger en docka med mitt namn på?? P fick hämta en tablett och jag vilade en stund, sen lättade det och jag kunde se klart den dåliga filmen :) Man vill ju ändå veta hur det går...eller hur?
Nu ska jag gå och titta till pajen...svårt att se bara för lampan hade visst pajat.... ;)

3 kommentarer:

Vida sa...

Vilka härliga ljuslyktor.. å vad jag saknar öppen spis i lägenheten, men en dag ska jag ha det..

Kramar

Tomas Varg sa...

Kul att du bytt bloggbild/banner. Den passar ju lite bättre än den gamla, enlig mig alltså. :)

Mamma sa...

Ammas ljuslykta skulle ju jag få o ha fimpar i sa han, hur högt som helst, när jag hämta vid skolan, men den är för fin för detta.