söndag 15 april 2012

Nordiska Trädgårdar 2012.07.00 lördag morgon avgick bussen mot Stockholm och mässan Nordiska Trädgårdar. Vi trodde att vi åkte mot våren men där hade vi fel! Det snöade när vi hade en bit kvar och vägen blev snabbt moddig och vi såg en bil i diket. Dom var snabbt ute och plogade vägar och parkeringen och som ni ser så blev det till och med snöhögar :) Men skit i snön, inne var det vår! Eller till och med sommar på sina ställen.Zeta finsmakarens trädgård bjöd på ljuvlig vår.

Jag och syrran lämnade jackorna på bussen och klev in på mässan. Och vi konstaterade snabbt att det var bättre än förra gången vi var ner...det är några år sedan nu. Då fanns det inga växter att handla tyckte vi, bara julrosor, lökar och pelargoner samt badtunnor och gräsklippare. Nu fanns det lite mera växter och en massa "plick och plock", mycket i den populära "shabby chic" stilen och en hel del "mormors romantik". Jag kan förstå att många som är på mässan varje år tycker att det blir "samma lika", precis som vi tycker om Rättviksmarknad :) Men vi njöt av vackra montrar och arrangemang. Det finns så mycket man skulle vilja ha eller göra..men man ska tid, lust, pengar och kanske ska det passa i hop med det man redan har.

Jag skulle gärna ha en sån här vattentrappa och fåtöljen nedan.... båda fanns i samma monter men jag har glömt vems det var.


Det blev några saker med hem bla liljelökar, en vit riddarsporre, en kruka med kungsängsliljor , ett halsband med ett äkta björklöv ( fniss fniss, S ) doppat i bladguld. Några små kulor som man lägger i vatten så dom sväller och använder till vaser och två bukar från Birgittas Matbod på Öland. Burkarna innehåller tomatmarmelad och citronhonung. Jag har nyss sagt till en vän att tomatmarmelad måste vara äckligt...jag tänker ketchup och tomatsalsa. Nu fick man provsmaka och det var jättegott! I alla fall den här... den innehöll bara tomater, socker, citron och ingefära. Jag har redan ätit av den två gånger :)
Och på mässan åt vi biff med tjocka strips, bearnaisesås och tomatsalsa....salsan var också god :) Senare var vi fikasugna, jag åt en chokladbrownie med chokladbitar, nötter och hallon i, smaskig.

Tomatmarmelad och citronhonung från Birgittas Matbod.

När det började dra ihop sig till hemfärd upptäckte vi att vi hade missat ett litet kvarter på mässan, hur det nu gick till. Vi måste ha gått in och ut på samma ställe och missat lite. Vi snabbspanade runt och gick sen till bussen.
Hemma i byn igen skjutsade jag hem syrran och åkte till Falun för att hämta barnen som varit hos sin farmor. Jag hörde redan i telefonen att A var på ett förtjusande humör. Fick säga till dom hundra gånger i bilen...och hundra till vid kvällsmaten. As medicin hade ju hunnit gå ur kroppen och han hade gjort andra saker än vad han är van vid. Överspänd och pratade heeeela tiden, inte dum på något sätt men dryg och barnsligare än vanligt. När man har sina rutiner någorlunda så glömmer man lätt hur det kan vara..hur det var jämt förut. Nåväl, dom lade sig och jag fick tvätta hundens dyna för hon hade kräkts i sin korg. Igen....det var inte länge sedan. Hmm...inte bra.
Nu ska jag kolla om tvättmaskinen är klar, hänga tvätten om den är färdig, gå ut med hunden och spana i rabatten om mina liljor visar sig något. ( förmodligen inte ) Skulle vilja peta ner liljelökarna direkt men vill gärna veta vart dom andra står först. Tror lökarna kommer att få vänta lite i matkällaren. Kungsängsliljorna och riddarsporren tänker jag avhärda i några dagar innan dom åker ut på riktigt, dom har säkert bott i växthus innan. Och jag borde plantera om mina dahliaknölar. Och elda kartonger i tunnan....undrar om barnen vill vara med?

Tack syster Yster för sällskapet och tack I för barnpassningen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Syrran o mamma var där också :)

Marknaden i Rättvik ska jag på nu i maj.. Jättelänge sedan
sist.

/Annika

Tomas Varg sa...

Åh vad kul att åka iväg :) Var verkligen tomatmarmelad och citronhonungen goda? *KRAM*

Annica sa...

Annika: Kanske vi ska slå till och säga hej IRL då? :)
Tompa: Japp, jättegoda! :)

Anonym sa...

Ja det tycker ja absolut att vi ska :)

/Annika

Anonym sa...

maila mig på annika.kempe@telia.com :)

Så ska vi se vad vi kan få till :)

/Annika