måndag 30 april 2012

Ute och innepyssel.


Igår var det äntligen fint väder så jag ville vara ute och pyssla :) Flyttade några växter till mitt "stenland". Det är ett ställe som varit övertäckt med tidningar och bark i två säsonger. Nu är det dags att börja plantera där. Några växter har stått i en vanlig rabatt i väntan på att få flytta dit och några grävde jag upp strax intill. För där hade jag tänkt göra samma sak. På med tidningar och bark och börja om på nytt. Det blev så fult där när sorken åt upp alla växter förra våren. Sen kom P ut och vi låg/satt på gräset och pratade en stund innan det blev sen lunch, dusch och avfärd mot Falun. Jag var in och hälsade på pappa och lämnade laddaren till mobilen. Hans värden sjunker och han såg piggare ut, skönt. Efter det så var jag in på Plantagen och köpte jord och letade arbetshandskar. Blev faktiskt sur på dom. Massor av handskar i olika utföranden.... men inga "vanliga" i mindre storlek.... bara 9 - 10. Jag har små händer och behöver 7 eller 8. Så....då blev det ett par rejält tjejiga istället...rosa från Nelson garden :) En bolltuija råkade också bli med hem. Sen skulle jag handla mat på Maxi och mötte S på parkeringen så vi tog handlingssällskap :)


Idag åkte jag också in till stan, lämnade in undervattenskamerorna på framkallning, hämtade ut medicin och klippte mig. Duktiga M klippte kortare bak den här gången och det känns bra....sen ska man få till det själv också...Var inte in till pappa för jag ville vara hemma när barnen kom med bussen.


Hemma igen så hann jag bara säga hej då till P som åkte och jobbade, barnen kom hem från skolan och sen fick jag ett ryck. Plockade med kläderna jag tog hem från mamma/pappa och slängde dom i tvätten, tog reda på annan tvätt och lade in i gaderoberna. Bytte sängkläder åt barnen, dammsög övervåningen och plockade ihop lite krafs som låg här och där. Men efter maten tog orken slut och jag hamnade här :) Hoppas på fint väder imorgon så vi får vara ute lite mera.

3 kommentarer:

linnea-maria sa...

Vad snygg du är i håret!!!
Jag köpte mina senaste arbetshandskar på järnaffären, de håller jättebra och var billiga och små, av märket Ejendahls. Ett litet tips.
kram/Therese

LINDA sa...

Visst kan trädgårdshandskar vara irriterande. Själv köper jag numera mina i en affär som säljer arbetskläder till byggnadsarbetare och murare och liknande. Världens bästa handskar. De finns i alla storlekar och är som ett andra skinn på handen. Säg till om du vill veta vad de heter - har aldrig haft några som ens kommer i närheten av att vara så bra!

Kram
//Linda

Vida sa...

Vad fin du blev i håret.. om trädgårdshandskar har jag inget tips men jag kan förstå vikten av att de håller bra..

Kramen från Liv som läser ikapp bland bloggarna