torsdag 18 maj 2017

Roadtrip Skåne: resan ner.Idag var det äntligen dags! Resan till Skåne men min vän och arbetskamrat I. Hämtade upp henne och packade bilen och drog iväg. Vi stannade och sträckte på ben, åt lite och bytte chaufför såklart. Sen blev vårt första riktiga stopp i Askersund och Venus Choklad. Väldigt vackert vid vattnet där. Men vi ville iväg...

Venus choklad


Nästa stopp blev i Vadstena. Jag har alltid velat till Vadstena klosterområde. Det var väldigt fint men jag känner mig inte helt nöjd...ingen klosterkänsla tycker jag. Men som sagt, fint och vi åt god mat på Rådhuskällaren :) Slottet.Magnolia över muren till det aktiva klostret.Munkarnas fruktträdgård.
Vi åkte vidare och tog en sk turistväg efter Vättern istället för E4:an, väl värt den långsammare takten. Fint! Målet nu var Gränna, vi tog en bensträckare och kikade omkring lite. Fick några småbitar av handgjorda tvålar av en vänlig dam i en affär. Sen råkade jag se en liten park, Brahe-parken, med en hel liten dunge med blommande magnolia :) Underbart!Magnolian är så gammal som art att det inte fanns flygande insekter som pollinerade den utan det var skalbaggar som skötte om det.Vi gjorde en avstickare till Taberg, I är ett glassmonster och där finns Mormor Magdas glass. Det var lite lurigt att hitta men till slut så. Vi köpte två små buttar med glass och den snälla tjejen lät oss smaka alldeles färsk Salt karamell. Ljuvligt!

Sen så...kom vi till Skillingaryd och Skillingarydsgård där vi strax ska sova i det sk Hönshuset. Så gulligt och så fint inuti. Vi har handlat frukost och tagit en promenad...vi är rätt möra och ska sova så vi kommer iväg i tid imorgon. 


2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Magnolian är jättevacker. Vadstena kloster verkar stort

Molly sa...

Många fina bilder!🌸