torsdag 28 januari 2010

Borrhål i födelsedags present?

Veckan har gått i borrandets tecken. Dom har alltså kommit hit och börjat borra hålen till bergsvärmen. Ja, hålen...det är meningen att det bara ska vara ett men...På måndagen kom dom hit och okuperade halva gården med sina vagnar och aggregat och allt vad det är. Dom ringde från skolan till mig och sa att A var sjuk så jag fick åka hem och hämta barnen. Då stog borrkillarna här och hade börjat göra hål en bit utanför våran veranda. Hmm..tänkte jag...där vill jag inte ha er :) Borrisarna kom ner till 24 meter och sen gick det åt helvete. Försökte dra upp rören men det gick inte så bra. Rann vatten ur hålet men dom sa att det snart skulle sluta, för dom hade kört ner luft i hålet så när luften bubblat ut skulle det sluta. Inte då...P fick gå ut och försöka vinkla om vattnet så det rann ner på gräsmattan, gick väl sådär. På morgonen var hela uppfarten en skridskobana. Borrisarna kom och pluggade igen hålet. Flyttade några meter och började borra igen, jag tror det är en bit in på grusgången. Den här gången skulle dom använda foderrör längre ner för att stabilisera. Men...på 34 meter så gick det snett igen, foderröret gav vika. Samma dunkande igen för att försöka få upp rören men med lika dåligt resultat. Den här gången stod vattnet som en mindre fontän och dom pluggade direkt. Alla besvikna.
Jag ringde PA och pratade med henne och hon tyckte dom skulle försöka på samma ställe som jag tyckte. Men dom valde att borra på baksidan av huset, trodde på bättre berg där. Men runt 30 meter var det kört igen. Det finns väldigt finkornig sand under berget och där ger rören sig iväg. Dom tänkte få upp rören igen, fick upp två tror jag. Dom pluggade inte vattnet utan ledde ner det i skogen, vet ej varför. Borr-riggen hade gått sönder så idag har dom lagat den och försökt få upp rör och pluggat igen. Nu var dom less och skulle prata med någon kille dom kände. Dom skulle inte komma hit imorgon och jag förstår dom.
Så nu har vi tre hål på gården, med rören kvar i, som dom inte får upp. Känns väldigt tråkigt det här, man tappar liksom lusten.
Men nu till något roligare. Idag fyller P år! Och vi firar med....kött. Han är och handlar nått smaskigt att äta nu. Vete sjutton om vi hinner laga till något innan Robinson. Nu ska jag gå och borsta tänderna på barn som förmodligen kommer att protestera högljutt. Inte nuuuuuu, vi har ju precis börjat leka! Ja..men det var då inte mitt val.

4 kommentarer:

Annika sa...

Men alltså.. borde de inte veta vad de gör... de där borrnissarna..?

Sett på nån underjordisk karta...typ.. :D

Hoppas iaf att det fungerar för er snart.

Kram!

Bror din sa...

Hade inte haft något imot att få hål på födelsedagen ;) Hoppas det ordnar sig för er. Lycka till. Kram

Bror din sa...

En karta från "De underjordiska" söstra mi!

Annica sa...

Ååå...att jag inte tänkte på en karta...så dumt! :)