onsdag 6 januari 2010

Rådjur och fåglar.

Den ena av domherrarna är mycket större och rödare än dom andra, tyvärr så syns det inte på bilden.Var inte så snyggt med tegelväggen som bakrund, men bordet var så stökigt! :)

Då ska vi se om jag har något att skriva...jo...det är kallt. Men det visste ni väl redan, idag hade vi -29 grader här. Inte så skönt eller roligt när man måste göra saker ute, tex köra in ved. Eller få igång bilen. Men den startade ganska snällt igår när jag var in till Falun. Kikade i affärer, fikade med I och S, var till Meconomen och handlade på Hemköp. Där träffade jag en kompis från Bjurstiden, tror inte jag sett honom sen Amadeus föddes. Vi pratade lite snabbt bara.
Var uppe sent igår men kom upp i skaplig tid idag och fick en massa saker gjorda på fm. Vek en tvätt, tvättade och hängde en ny, diskade en massa plastbuttar, askade ur kaminen och putsade glaset på den, gjorde ren kattlådan, gav fåglarna och rådjuren mat, kastade ut granen och städade bort resten av julen. Och allt detta bara på förmiddagen, ni förstår väl vilken dag jag haft :)
Rådjuren har varit inne på gården och knaprat på äppelträdet två dagar i rad nu och i natt hade dom även sparkat fram mina pioner och mossflox under all snö. Fullt med spår, mest på gången, dom hade tom hoppat över staketet mot garaget och vidare ut på åkern. Där brukar dom hållas och sparka fram mat, inne på gården har dom inte varit på flera år. Nu var jag så snäll att jag lade ut hö/halm som blev kvar när jag täckte rosorna. Jag la det på åkern och hoppas slippa dom i mina rabatter.
Så bråkiga är inte fåglarna, dom hålls vid fröautomaten och talgbollarna. I år är det inte så mycket talgoxar och blåmesar som det brukar. Vi har fyra par ( alltså åtta fåglar ) domherrar som återkommer varje dag, så gör även två stycken nötväckor. Nötskrikan däremot är själv och har varit alla år som jag har matat fåglarna. Sen är lite av varje som dyker upp, idag såg jag en svartmes men hackspettarna lyser med sin frånvaro. Tycker jag är trist, jag gillar hackspettar.
Matar ni fåglarna? Våra egna djur ligger mest inne och vill inte gärna gå ut.
Idag var det match igen för Sandviken som sändes på tv4 sport och idag fick nr 11 vara med på isen. :) Inte hela matchen men iallfall! Jag tycker det är kanon!

6 kommentarer:

Ingela sa...

Ååå va röd o fin han är. Det var fint med tegelväggen bakom. Va du kan! Tack för senast:)Kram

Annika sa...

jag matar inte fåglarna.. men maken gör... :)

Trollmor sa...

Domherrar är fina, blir glad när de sitter där rödbollarna :-)
Det är roligt med djurbesök (om de bara kunde låta bli rabatterna).
Fåglarna matas, rådjuren gillar alla ekollon och hjortarna grannens rönnbär.
Visst får du länka :-)
Trevlig helg!
Kram Trollmor

Bror din sa...

Har bloggat om dig söstra mi

Bror din sa...

The Ark? Vilken låt då?
*senil*

Bror sa...

Jasså, minnet är inte det bästa! Kommer knappt ihåg våra rebusar heller. Jo nu kom jag ihåg, haha. Ja det var en skojig tid det :)