söndag 8 juli 2012

Första riktiga fyrhjulingturen för mig i år.

Igår målade jag en sväng på verandan igen, tror "dockorna" behöver målas igen, men nu måste det vara sambons tur. :) Jag når dessutom inte upp till det som är kvar. Vi velade och tvekade...ska vi ta en tur på fyrhjulingarna? Jo, det skulle säkert blir regn idag. Så vi åkte först upp till byn och handlade lite fika sen åkte vi mot Åg. Där stannade vi vid hyttan. Jag har åkt förbi hundratals gånger när jag var liten och jag och P har åkt förbi på hjulingarna men vi har aldrig stannat. Pinsamt! Andra åker hit och tittar och följer "Järnets väg" från malmfälten i Vintjärn till Åg och vidare till Korsån.

( Bilderna ligger lite hur som helst, programmet verkar plocka dom efter hur dom ligger i mappen, inte efter hur jag vill ha det )


 En sån här mur skulle jag gärna ha hemma!


Gamla järnvägen, underbar väg, underbar!
 Stenen i muren i närbild, det är som glas. Finns både i blått, grönt och grått.
Det viktigaste är fikat!

Efter Åg bytte vi hjulingar, jag måste ju vänja mig vid "monstret" också :)  Åkte in på den gamla järnvägen, alltså...det är så fint! Bilden är tagen med mobilen så blommorna syns inte, ni får tro mig på mitt ord. När vi kom hemåt igen så åkte vi och letade efter en del till en av barnhjulingarna. Och ta mig sjutton, vi hittade den fast den låg i högt gräs. P körde fast i en vattensamling, riktigt lerigt och luktade skunk. Men jag och Can-am:en bara gled förbi, det är en viss skillnad. Jag är lite sugen på en uppdatering av Linhaijen...men det är inte mina maskiner....
Idag blir det nog mest innejobb, städa, tvätta, röja. Svärmor ska bo här nästa helg så det kan ju vara bra om det är lättstädat inför det. Inte för att hon bryr sig men jag tycker det känns bättre :)

2 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Fina foton som vanligt. Kul med fyrhjulingar, vill också åka :) Fina bilder och muren var jättefin :)

linnea-maria sa...

Åh Ågs bruk är så vackert. Det är verkligen små guldkorn därute som många missar. Hm, nu börjar min hjärna planera en utflykt för familjen :)
Kram /Therese

Slaggsten är något av det vackraste som finns. Gamla hyttan i avesta (som nu huserar avesta art) är byggd helt i slaggsten. <3