onsdag 11 juli 2012

Lilla gudskelovdan.


Onsdag...."lilla gudskelovdan" som en granne till oss brukade säga när jag jobbade med henne på kyrkogården i min ungdom. :) Idag har jag ryckt upp mig ganska bra jämfört med dom första två dagarna den här veckan. Jag har tex dammtorkat nedervåningen och städat badrummet, skjutsat A till en kompis och tvingat ut barnen på en morgonpromenad. Ja..dom cyklade men ändå. Stannade hos morbrors residens på hemvägen när jag hämtade A på eftermiddagen och tittade på trädgården och sa hej till S som var där med två av sina barn. Dom "beskar" paradisäppelträdet...dvs dom sågade ner stora grenar för att släppa in mera ljus. Jag har faktiskt också grejat lite i trädgården kom jag på nu. Jag fixade stöd till sockerärtorna, dom växer som sjutton i år. Och så drog jag upp en del ogräs i kökslandet. 


Två sådana här cirklade över åkern idag, jag chansade och knäppte kort med mobilen. Det gick sådär :) Men ni får se den i alla fall. Humlen skulle behöva ett högre torn att klättra på, om ni kikar noga så ser ni att en strånk hänger ut mot vinbärsbusken. Tornet har P svetsat ihop av armeringsjärn.


Och här klänger klematisen Polish spirit, den kommer nog att blomma under taket någonstans. Det stora buskiga är två olika myntor, det lägre är oregano. Och dom små runda bladen i bakgrunden är min vinranka, jag testar en gång till.... 


Kantnepeta, backnejlika och det röda som skymtar är oxalis, en röd klöver. Alla vill dom gärna fröså sig i grusgången...


Ännu en pion har slagit ut, det är den sista sorten i år. Min röda fick inte vara med på bild i år av någon anledning... Den vita blomman är en mattram som frösått sig själv, jag har aldrig haft sådan.Och här är mattes grisegosträdgårdssmycke! Även kallad Katla.

3 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Vad var det för fågel? Ormvråk? Skrattade åt missen! Söt katt :)

Oss.... sa...

Egen tid är GULD värt men jag saknade ändå Barnen så idag fick de minssann komma hem igen...
Och Ja du våra Klippan fester är Grymma!!
Kram kram och ha en bra Semester!

LINDA sa...

Så fint! Någon gång ska jag också ha en humlestör :)