måndag 16 juli 2012

Stockholmshelg del 2


Söndagmorgon, vaknade, låg och vred mig lite, kollade klockan på mobilen...men va fan...05.08. Gick upp, stod i fönstret och glodde en stund innan jag lade mig igen. Vaknade sen i mera normal tid :) Vi åt frukost och sen tog vi bussen ut mot Djurgården. Vädret var tyvärr tråkigt med småregn och en klibbig luft. Man blev alldeles fuktig på ryggen. Men naturen var underbar, stora fina gamla träd som jag älskar! Tänk om dom kunde prata.
 Den stora porfyrvasen på ca 9 ton, som fraktades hit ända från Älvdalen, med Kaknästornet i bakgrunden.

Vi kom fram till Rosendals trädgård, ännu ett ställe som jag länge velat besöka. Inte heller det var så fantastiskt som alla säger....berodde det på vädret eller på att jag inte var på topp? Visserligen har sommaren varit bedrövlig med allt regnande och växterna inte heller på topp men... Jag börjar tycka att alla sådana här ställen är överreklamerade. Tex Wij trädgårdar i Ockelbo eller Träslottet i Arbrå....SÅ fantastiska när man läser om dom...Visst, Rosendal var fint, det var det visst det. Men en trädgård för mig är inte ett helt fält med sommarblommor i raka rader...fast det kanske var just så det såg ut? För att det skulle finnas blommor att plocka in till slottet. Nu kan man plocka själv och betala efter vikt. Det finns annat fint på Rosendal, tex en fruktträdgård med bord och stolar, en sorts lekträdgård för barn och några andra små mysiga rum, en labyrint och en rosenträdgård. Men det som mest liknade en trädgård var en mera vildvuxen del :) Inte heller deras växthus eller " till salu växterna" imponerade på mig...Men mackan och fikat var gott, något som föll gnällkärringen i smaken. :) Nä, alltså...det är fint, det är det...men inte så otroligt speciellt som jag läst på bloggar och hemsidor. Då gillar jag dom stora träden och ängsmarken runtomkring mera :)

 Susanne i labyrinten...
Gillar texten: this is a corner of a larger field. Det här är ett hörn av ett större fält... Det större fältet skulle kunna vara hela världen, hela universum, och vi är bara ett litet hörn. Tror Vida visade den nyss på sin blogg...eller? 

Vi gick vidare mot Skansen och Gröna Lund, fast vi gick inte in på någon av dom, förbi Vasamuseumet och Estoniamonumentet. Tog en spårvagn in till centrum och tittade i några butiker igen. Tror aldrig jag har handlat så lite i Stockholm som nu :) Fast det var inte det som var grejen med den här resan heller. Susanne är ju uppvuxen i stan och var så snäll och visade mig andra delar av Stockholm än "Plattan" och Hötorget ;) Hemma i lägenheten igen bestämde vi oss för att åka hem, jag var ju inte direkt på humör, en riktig tråkmaja rent utav som dessutom började känna sig sjuk. Vi plockade ihop det mesta, gick ut och åt varsin gigantisk pizza, plockade ihop det sista och åkte hem. Tack Susanne för att du bjöd med mig ner och var så förstående :)


3 kommentarer:

Tomas Varg sa...

Fina bilder igen. Gillar när du kramar trädet. Så fin bild! Sen gillar jag också texten "this is a corner of a larger field" Det är som du skriver, kan vara ett litet fält eller hela universum. Porfyrvasen var jättefin din gnällkärring ;) Kram

Vida sa...

Älskar att vandra på Djurgården. Jag gillar Rosendahl men för mig är det mer stämningen som kan vara där och en plats att mötas på.. jag är ju ingen trädgårdsfantast på samma vis :). Men kanske gör man för stora bilder... har du varit på Zetas handelsträdgård i kungens kurva? De har ett mysigt cafe..

Kramar

Susanne sa...

Tack själv, det är alltid roligt att få visa Sthlm. Nu ser jag fram emot en tur i skogarna vid kanten, med björn och varg i.
Kram